fbpx
21 Nov

Creative Coding Workshop

Creative Coding Workshop Thessaloniki i4G PRO

Η i4Gpro και η Artefact διοργανώνουν 24ωρο workshop με θέμα τον δημιουργικό προγραμματισμό (Creative Coding) με την χρήση της γλώσσας ανοικτού λογισμικού Processing.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων και επιπέδων, performers, code enthusiasts και γενικά σε όσους επιθυμούν να πειραματιστούν με τα ψηφιακά μέσα και εργαλεία για να δημιουργήσουν πρωτότυπες αλληλεπιδραστικές εφαρμογές και περιβάλλοντα.

Διάρκεια: 24 ώρες
Κόστος: 220 ευρώ

Το workshop είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει το θεωρητικό αλλά και το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στον προγραμματισμό.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες λόγω της φύσης του workshop. Εξασφαλίστε τη θέση σας δηλώνοντας συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:https://goo.gl/4HVqBK
Δείτε παρακάτω τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Το workshop περιλαμβάνει 4 δίωρα μαθήματα θεωρητικής εκπαίδευσης και 4 τετράωρα μαθήματα πρακτικής εξάσκησης. Στην θεωρία οι συμμετέχοντες θα έρχονται σε επαφή με τις επιμέρους έννοιες της κάθε θεματικής ενότητας και θα αποκτούν τα βασικά εφόδια για την επιτυχή ολοκλήρωση του πρακτικού μέρους που ακολουθεί. Στο εργαστηριακό μέρος οι συμμετέχοντες μαθαίνουν το Processing μέσω απλών και πρακτικών παραδειγμάτων, βαθμιαίας δυσκολίας, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στην δημιουργική έκφραση παρά στις βέλτιστες πρακτικές του προγραμματισμού.

Στο τέλος κάθε ενότητας, οι συμμετέχοντες θα καλούνται να ολοκληρώσουν μια εργασία σχετική με την ενότητα που παρακολούθησαν. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα παρέχονται σημειώσεις για την εκάστοτε θεματική ενότητα και υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Θεματικές ενότητες
1) Βασικές έννοιες προγραμματισμού στο περιβάλλον Processing
– Δομή προγράμματος, μεταβλητές, εντολές ελέγχου, συναρτήσεις
2) Γραφικά 2D
– Σύστημα συντεταγμένων, σημεία, χρώμα, γεωμετρικά πρότυπα, μετασχηματισμοί
3) Συστήματα σωματιδίων (Particle Systems)
– Φυσική και υπολογισμοί, χαρακτηριστικά συστημάτων, έλεγχος και εμφάνιση σωματιδίων, γεννήτριες σωματιδίων
4) Εικόνες και υφές
– Ψηφιοποιημένα γραφικά, pixels και φορματ εικόνων
5) Video
– Πρότυτα και κωδικοποιητές video, είσοδος από web camera
6) Ήχος
– Πρότυπα και κωδικοποιητές ήχου, σύνθεση ήχων, είσοδος από μικρόφωνο
7) Γραφικά 3D
– Τρισδιάστατος χώρος, φωτισμός, χρήση κάμερα, OpenGL, μετασχηματισμοί
8) Διάδραση με την χρήση κάμερας Kinect
– Pointclouds, αλληλεπίδραση χρηστών μέσω Kinect, masking

Εισηγητής
Ο Παναγιώτης Παλαντάς αποφοίτησε από την σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων του ΤΕΙ Κρήτης. Το 2015, ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή του ειδίκευση στην Τεχνητή Όραση στο Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας στην Γαλλία ενώ αυτή τη στιγμή είναι τελειόφοιτος δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική και τα Πολυμέσα του ΤΕΙ Κρήτης. Ολοκληρώνοντας τον βασικό κύκλο σπουδών του το 2007 εργάστηκε ως εργαστηριακός βοηθός στο ΤΕΙ Κρήτης διδάσκοντας τα μαθήματα της Ρομποτικής και των Γραφικών. Παράλληλα έχει εργαστεί ως διαχειριστής δικτύου και υπολογιστικών συστημάτων στο Εργαστήριο Αιολικής Ενέργειας του ΤΕΙ Κρήτης. Τα επόμενα χρόνια, σε συνεργασία με τον Γιώργο Παλαμά, ίδρυσε την εταιρεία Artefact με έδρα την Θεσσαλονίκη, η οποία ειδικεύεται στην ψυχαγωγική μάθηση και τα νέα μέσα. Τα βασικά του ερευνητικά ενδιαφέροντα είναι τα συστήματα μηχανικής μάθησης για εφαρμογές ρομποτικής, οι εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, ο σχεδιασμός παιχνιδιών και εξομοιωτών καθώς και ο προγραμματισμός.

Τρόποι Πληρωμής

Η εξόφληση μπορεί να γίνει 1) είτε με κατάθεση του κόστους συμμετοχής στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμού:

I4G S.A – ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
ΑΡΙΘ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5223-017011- 283
ΙΒΑΝ: GR86 0172 2230 0052 2301 7011 283

ή

AΡΙΘ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ EUROBANK: 0026 0122 47 0200366350
IBAN: GR09 0260 1220 0004 7020 0366 350

Παρακαλούμε κατά την κατάθεση να αναγράφετε στην αιτιολογία το όνομα σας ακολουθούμενο από την λέξη Creative Coding

2) Είτε κατά την διάρκεια του πρώτου μαθήματος την Παρασκευή 24 Νοέμβρη.

Top
Call Now Button